Internazionale rolt prutsend Genoa op

Internazionale had geen kind aan het klungelende Genoa. De thuisclub stapelde fout op fout en werd met 5-0 van het eigen veld gespeeld. Dejan Stankovic maakte de mooiste van de avond.

Internazionale rolt prutsend Genoa op

Vooraf keek Inter-coach José Mourinho met vrees uit naar het duel. Door blessures miste hij Diego Milito, Thiago Motta en Samuel Eto'o. Door de afwezige aanvallers zag Marko Arnautovic zichzelf terug op de bank. De oud-speler van FC Twente kwam niet in het veld.

Na zes minuten kreeg Internazionale echter het gewenste zetje in de rug. Uit de draai trof Esteban Cambiasso doel. Zijn inzet was niet bepaald hard, maar werd onderweg van richting veranderd. Na een half uur was het 2-0. Wesley Sneijder stuurde Mario Balotelli weg. Het weerbarstige talent rondde uitstekend af.

Op slag van rust kwam het hoogtepunt van de avond. Genoa-keeper Marco Amelia wilde buiten zijn strafschopgebied met een verre trap zijn ploeggenoten aan het werk zetten, maar zijn trap was zwak en kwam ter hoogte van de middenlijn in het bereik van Stankovic. De Serviër twijfelde geen moment en volleerde in één keer de bal in het verlaten doel.

Na 66 minuten vond Sneijder invaller Patrick Vieira die de steekpass op waarde schatte en voor 4-0 tekende. Het slotakkoord was voor Maicon. De Braziliaanse vleugelverdediger ontving de bal van de flaterende Genoa-defensie en kende geen genade: 5-0.

Bekijk hier al onze video's