Italiaans avontuur De Gea (33) begonnen: 'Was nog niet toe aan pensioen'

Reacties

Fiorentina heeft doelman David de Gea (33) maandagmiddag gepresenteerd als nieuwste aanwinst. De Spanjaard kijkt uit naar zijn avontuur in de Serie A nadat hij een jaar clubloos was sinds zijn vertrek bij Manchester United.

Italiaans avontuur De Gea (33) begonnen: 'Was nog niet toe aan pensioen'
© Pro Shots

Fiorentina kondigde de komst van De Gea drie dagen geleden al aan en maandagmiddag verscheen de voormalig Spaans international op een persconferentie in Florence. De ex-keeper van Atlético Madrid en Manchester United heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen.

'Ik heb de nodige aanbiedingen gehad, maar ik wilde heel graag naar de Serie A. Toen Fiorentina kwam, is het allemaal snel gegaan', zei De Gea. 'Het was een gemakkelijke beslissing vanwege de stad, de historie van de club, het huidige team en de supporters.'

'Ik hoop met deze club geschiedenis te schrijven en zal daarvoor alles geven. Ik kan de jonge jongens met mijn ervaring ook verder helpen. Hopelijk kan ik mijn stempel drukken op de ontwikkeling van dit team. Ik kan niet wachten om mijn wedstrijdshirt weer aan te trekken', aldus de Spanjaard, die meer dan een jaar geen officiële wedstrijd heeft gespeeld.

'Ik besloot een jaar niet te spelen, maar was ook nog niet toe aan mijn pensioen. Daarom heb ik wel altijd intensief voor mezelf getraind in afwachting van een mooie kans', zei De Gea, die bij United moest wijken voor André Onana omdat de kwaliteiten van de ex-Ajacied aan de bal hoger werden ingeschat. 'Ik geloof nog steeds dat ik een complete keeper ben. Natuurlijk moet een doelman kwaliteiten hebben met de bal aan de voet, maar het belangrijkste onderdeel wat mij betreft, is dat je doelpunten voorkomt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.