Italiaanse prominenten steunen bekritiseerde Donnarumma richting kraker

Reacties

Gianluigi Donnarumma ligt in Italië onder vuur na het gelijkspel van La Squadra Azzurra tegen Noord-Macedonië. Op weg naar de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oekraïne krijgt de doelman steun vanuit de Italiaanse voetbalwereld.

Italiaanse prominenten steunen bekritiseerde Donnarumma richting kraker
© Pro Shots
Italië
Italië
2 - 1
Oekraïne
Oekraïne

Italië verspeelde zaterdagavond twee dure punten op bezoek bij Noord-Macedonië. Na het doelpunt van Ciro Immobile maakte Enis Bardhi vanuit een vrije trap de late gelijkmaker (1-1). In Italië ontstond kritiek op de rol van Donnarumma bij het doelpunt van Noord-Macedonië en in diverse media wordt Guglielmo Vicario van Tottenham Hotspur al aangedragen als vervanger van Donnarumma voor het cruciale duel met Oekraïne.

De regerend Europees kampioen speelt dinsdag in Milaan tegen Oekraïne en moet winnen om de tweede plek in Groep C niet uit het oog te verliezen. Voormalig Italiaans international Walter Zenga neemt aan dat Donnarumma tegen Oekraïne weer onder de lat staat. 'Gigio heeft een fout gemaakt en dat weet hij, maar hoeveel fouten heeft Buffon gemaakt in zijn carrière? Als je goed zoekt, zal je er veel zien', vertelde Zenga tegen Corriere dello Sport.

'Hoe meer wedstrijden je speelt, hoe meer fouten je maakt, dat is de simpele waarheid. Er is geen rol met dezelfde verantwoordelijkheid als die van een keeper en dan krijg je kritiek. Het gelijkspel in Skopje bewijst dat. We hebben het nu over de fout van Donnarumma, maar hoe zit het met Zaniolo? Hij was zo naïef om een ​​overtreding te begaan die tot de gelijkmaker leidde', aldus de oud-doelman.

'Het is normaal dat er hoogte- en dieptepunten zijn. Misschien zijn sommige mensen vergeten wat hij op het vorige EK heeft gedaan', zei voormalig wereldkampioen Dino Zoff tegen La Gazzetta dello Sport. Ook Fabio Cannavaro (eveneens oud-wereldkampioen met Italië) steunt Donnarumma. 'Het is waar dat hij het moeilijk heeft op dit moment, maar we mogen nooit vergeten hoe hij ons op het EK heeft geholpen', aldus de oud-aanvoerder van Italië bij Radio Anch'Io lo Sport.

Volgens La Gazzetta dello Sport grijpt bondscoach Luciano Spalletti wel in richting het duel met Oekraïne, maar blijft Donnarumma zijn eerste keeper.

EK-kwalificatie

Stand Groep C EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Italië
8
4
2
2
16-9
+7
14
3
Oekraïne
8
4
2
2
11-8
+3
14
4
Noord-Macedonië
8
2
2
4
10-20
-10
8
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.