Jamaica stunt en bezorgt Brazilië historische uitschakeling

Reacties

Voor het eerst in 28 jaar heeft Brazilië de poulefase van het WK vrouwen niet overleefd. Frankrijk en Jamaica plaatsen zich vanuit Groep D voor de achtste finales.

Jamaica stunt en bezorgt Brazilië historische uitschakeling
© Pro Shots
Panama
Panama
3 - 6
Frankrijk
Frankrijk

Frankrijk geldt als één van de outsiders voor de eindwinst, maar schrok wel even toen Panama brutaal de leiding nam. Marta Cox schoot een vrije trap prachtig binnen: 1-0. Daarna stelde de formatie van bondscoach Hervé Renard echter snel orde op zaken. Maëlle Lakrar maakte gelijk, waarna Kadidiatou Diani tweemaal scoorde.

Na de 1-4 van Léa Le Garrec in de tweede helft maakte Diani haar derde van de middag. Daarmee werd ze de eerste Franse speelster ooit met een hattrick op een WK. Yomira Pinzón en Lineth Cedeno scoorden daarna nog voor Panama, het slotakkoord was voor Vicki Becho namens de Fransen.

Jamaica
Jamaica
0 - 0
Brazilië
Brazilië

Na de nederlaag tegen Frankrijk in het tweede groepsduel móést Brazilië winnen van Jamaica om uitschakeling te voorkomen. De Brazilianen namen het initiatief en kwamen tot heel wat doelpogingen, maar Jamaica hield knap stand.

Ook in de tweede helft bleef Brazilië op de deur bonzen, maar het wilde niet lukken. Daardoor sneuvelt Brazilië voor het eerst sinds 1995 al in de poulefase van het WK. De laatste zes WK's haalde Brazilië altijd de knock-outfase, met de tweede plaats in 2007 als hoogtepunt. Jamaica debuteert juist in de knock-outfase van het WK.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.