Jong Oranje begint EK-kwalificatie met overwinning

In Emmen is Jong Oranje goed gestart in de EK-kwalificatiereeks. De ploeg van bondscoach Cor Pot was een klasse beter dan hun leeftijdgenoten van Finland en wonnen eenvoudig met 2-0.

Na goed doorzetten van Leroy Fer belandde de bal in de vijftiende minuut bij Siem de Jong, die niet aarzelde en vanaf achttien meter hard uithaalde. Doelman Jukka Lehtovaara tastte mis: 1-0.

Op slag van rust kreeg De Jong een grote kans op de tweede treffer voor de thuisploeg, maar uit een vrije trap van Diego Biseswar schoot de Ajacied in kansrijke positie over de bal.

Een kwartier voor tijd zette Nacer Barazite goed door en gaf de bal aan Fer, die mede-Feyenoorder Biseswar alleen voor de keeper zette. De aanvaller faalde niet en zette Jong Oranje op 2-0.

Jong Finland kreeg na de 2-0 nog enkele goede kansen op de aansluitingstreffer, maar doelman Tim Krul hield zijn doel schoon en de overwinning voor Jong Oranje kwam niet meer in gevaar.