Jong Oranje gelijk tegen Jong Portugal

Jong Oranje heeft tegen de leeftijdsgenoten van Portugal gelijkgespeeld. In het Mandemakers-stadion in Waalwijk werd het voor 1500 toeschouwers 1-1. Theo Janssen zette Jong Oranje na ruim een kwartier op voorsprong. Nog voor rust bracht Portugal in de persoon van Candido Costa de wedstrijd in evenwicht. De Portugese middenvelder strafte een dekkingsfout bij Nederland af. In de tweede helft kreeg Portugal de beste kansen, maar de paal en Oranje-doelman Jelle ten Rouwelaar voorkwamen een Portugese zege.

Jong Oranje versloeg afgelopen zaterdag in een zeer matig duel Cyprus met 1-0. Bondscoach Mark Wotte hekelde na afloop instelling van zijn ploeg. Hij verweet zijn ploeg misplaatste arrogantie. 'Als je zo tegen de Portugezen speelt, word je opgerold. Alles moet straks anders. En dat verwacht ik ook', zei Wotte. De bondscoach kreeg gelijk. Hij toonde zich tevreden met het gelijkspel. 'Meer zat er niet in', zei Wotte na afloop in Waalwijk.

Na het gelijkspel hebben Nederland en Portugal beide zeven punten uit drie wedstrijden vergaard. In de stand voor de kwalificatie voor het EK 2002 moet Nederland Portugal op doelsaldo voor laten gaan.