Jonker tast diep in de buidel voor concurrent Bruma

Reacties

VfL Wolfsburg heeft zijn eerste versterking voor het komende seizoen al binnen. Verdediger John Brooks wordt voor een kleine twintig miljoen euro overgenomen van Hertha BSC.

Jonker tast diep in de buidel voor concurrent Bruma

Brooks werd geboren in Berlijn en doorliep de jeugdopleiding van Hertha. In totaal speelde hij 131 officiële duels voor de club uit Berlijn. Vanwege zijn Amerikaanse afkomst komt de 24-jarige centrale verdediger wel uit voor het nationale elftal van Amerika, waarvoor hij dertig keer in actie kwam.

Wolfsburg zat dit seizoen behoorlijk verlegen om verdedigers. Het vertrek van ervaren krachten Dante en Naldo werd opgevangen met het aantrekken van Jeffrey Bruma, maar de Nederlander raakte in maart zwaar geblesseerd aan zijn knie. Jonker, die afgelopen maandag met Wolfsburg degradatie uit de Bundesliga afwendde, lijkt geen risico te willen nemen voor het komende seizoen.

'De beslissing om mijn geboorteplaats te verlaten was niet makkelijk, maar de gesprekken met Andries Jonker en Olaf Rebbe (algemeen directeur, red.) hebben me overuigd om te tekenen. Ik wil graag onderdeel zijn van het plan om de glorietijden bij Wolfsburg weer te laten herleven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.