Juninho Bacuna heeft zijn gewenste nieuwe avontuur te pakken

Reacties

Juninho Bacuna vervolgt zijn loopbaan in Saoedi-Arabië. De Groninger verruilt Birmingham City voor Al-Wehda. Daar wordt hij ploeggenoot van Vito van Crooij.

Juninho Bacuna heeft zijn gewenste nieuwe avontuur te pakken
© Pro Shots

De 27-jarige Bacuna, het jongere broertje van FC Groningen-aanvoerder Leandro, was na tweeënhalf jaar Birmingham op zoek naar een nieuw avontuur. Dat heeft hij gevonden in Saoedi-Arabië. Bacuna is inmiddels in Jeddah en zal zijn transfer deze week gaan afronden.

Bacuna werd opgeleid bij FC Groningen en speelde 94 wedstrijden in het eerste elftal, voordat hij zes jaar geleden werd verkocht aan Huddersfield Town. De middenvelder kwam vervolgens nog uit voor Rangers FC en Birmingham City. Voor laatstgenoemde club kwam Bacuna tot 111 officiële wedstrijden.

Voor een romantische terugkeer naar FC Groningen vond Bacuna het nu nog te vroeg. ‘Natuurlijk praten we daar weleens over, we hebben het daar zelfs al heel vaak over gehad', zei Leandro onlangs nog in een uitgebreid interview aan VI (zie hieronder). 'Het zou ook een droom zijn om hier bij FC Groningen samen met mijn broertje in het eerste elftal te spelen, maar hij wil eerst nog een andere stap maken en dat begrijp ik heel goed. Misschien keert hij over een paar jaar terug, dat is afwachten.’

Bekijk hier al onze video's
Meer Birmingham City
Meer over Birmingham City
Meer Al Wehda
Meer over Al Wehda
Meer Championship
Meer over Championship
Meer Saudi League
Meer over Saudi League
Meer J. Bacuna
Meer over J. Bacuna
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.