Juventus nadert AS Roma

Juventus heeft een goede week achter de rug. De zes punten die de ploeg uit Turijn behaalde, waren er vijf meer dan koploper AS Roma bemachtigde.

Zaterdagavond won Juve in Delle Alpi met 3-1 van Internazionale. Doelpunten van Tacchinardi, Inzaghi en Del Piero zetten de ploeg van Edwin van der Sar en Edgar Davids op rozen. Christian Vieri deed wat terug voor Inter. De voormalige speler van Juventus verschalkte Van der Sar uit een strafschop. Clarence Seedorf viel in de 85ste minuut in bij Inter, Davids liep tegen een gele kaart op.

AS Roma is de weg een beetje kwijt. Na de nederlaag maandag tegen Fiorentina verspeelde de koploper van de Serie A nu dure punten tegen middenmoter Perugia. Waardoor Juventus de achterstand terugbracht tot vier punten.

Twee weken geleden bedroeg de voorsprong van Roma nog negen punten en twijfelde vrijwel niemand aan de suprematie van de Romeinen. Bijna was de schade voor Roma zaterdag nog groter uitgevallen. In het eigen Stadio Olympico leidden de bezoekers uit Perugia vlak voor tijd nog verrassend met 2-1. Vicenzo Montella schoot zijn ploeg in de slotfase alsnog naast Perugia.

Het was de tweede keer dat Roma een achterstand goedmaakte. In de eerste helft kwam Perugia eveneens op voorsprong door een goal van Davide Baiocco. De middenvelder profiteerde van een fout van Roma-doelman Francesco Antonioli, toch al de achilleshiel van de ploeg uit Rome. Francesco Totti maakte even na rust met een hard schot gelijk.

Stadgenoot Lazio Roma won wel. Hernan Crespo was de grote man. De Argentijn maakte beide goals in de uitwedstrijd tegen Reggina. Met nog negen wedstrijd te gaan staat Lazio nu tien punten achter aartsrivaal Roma dat een wedstrijd meer speelde.

Enrico Chiesa scoorde twee keer voor Fiorentina tegen Lecce. Andrej Sjevtsjenko had een belangrijk aandeel in de 3-0 overwinning van AC Milan op Udinese. Parma won de strijd om de vierde plaats met Atalanta in Bergamo: 0-1. Savo Milosevic scoorde. Brescia deed onderin goede zaken in de degradatietopper tegen Verona: 1-0. Roberto Baggio zorgde halverwege de eerste helft, naar later bleek, voor de beslissing. Verona eindigde met negen man. Camoranesi en Gonnella kregen rood.