Kadioglu scoort voor Brighton: 'Tien minuten, één goal, niet slecht'

Ferdi Kadioglu heeft zijn eerste doelpunt als speler van Brighton & Hove Albion te pakken. Woensdagavond maakte de geboren Arnhemmer de 3-1 tegen Wolverhampton Wanderers in de League Cup.

Brighton & Hove Albion
3 - 2
Wolverhampton Wanderers

'Een heel speciaal moment voor mij', reageert Kadioglu voor de microfoon van de BBC op zijn goal. 'Mijn eerste doelpunt voor mijn nieuwe club in mijn tweede wedstrijd. Door naar de volgende ronde. Ik ben heel blij.'

Kadioglu, die deze zomer voor dertig miljoen euro overkwam van Fenerbahçe was attent bij een rebound. Daarmee was zijn treffer minder mooi dan de 1-0 van Carlos Baleba en de 2-0 van Simon Adingra. 'Hun goals waren heel fraai. Mijne niet zo, maar minstens zo belangrijk als de andere doelpunten.'

'We hadden de eerste helft heel goed onder controle', analyseerde Kadioglu het bekerduel. '2-0 voor. Zij creëerden niet zoveel kansen. De eerste tegengoal was niet echt nodig. De tweede helft was ook goed van ons. Na de 3-1 moeten we de controle wel beter houden. Niet zoveel risico nemen in de opbouw en gewoon de lange bal hanteren. Maar daar zullen we van leren en we moeten klaar zijn voor zondag.'

Tijdens zijn eerste trainingen bij Brighton raakte Kadioglu lichtgeblesseerd. 'Dat was heel frustrerend voor mezelf. Ik speelde zestig wedstrijden afgelopen seizoen, ik ben er niet aan gewend om geblesseerd te zijn. Na de wedstrijd tegen Ipswich voelde ik me ook niet top, waardoor ik niet veel minuten kon maken vandaag. Maar: tien minuten, één doelpunt, niet slecht. De breedte van onze selectie is geweldig. Veel jonge spelers, iedereen wil beter worden.'