Kane doet oproep aan oud-internationals na kritiek op Engelse ploeg

Reacties

Harry Kane heeft op een persconferentie gereageerd op de kritiek van een aantal oud-internationals over de prestaties van de Engelse ploeg. Volgens de spits zouden juist zij moeten weten hoe lastig het is om op een EK of WK te spelen. 

Kane doet oproep aan oud-internationals na kritiek op Engelse ploeg
© Pro Shots
Engeland
Engeland
0 - 0
Slovenië
Slovenië

Een aantal oud-internationals maken zich grote zorgen over de vorm van Engeland tijdens dit EK. Onder anderen Alan Shearer en Rio Ferdinand lieten zich negatief uit over de ploeg van Gareth Southgate. 'Zij moeten juist weten hoe moelijk het is om te presteren op een eindtoernooi', reageerde Kane op die kritiek.

'Ik heb altijd respect voor oud-spelers, zeker als ze dit shirt hebben gedragen en weten hoe het is om voor Engeland te spelen. Maar ze moeten realiseren dat het heel moeilijk is om die kritiek niet mee te krijgen vandaag de dag.'

Kane legt een bepaalde verantwoordelijkheid bij de oud-internationals die veelvuldig aanschuiven als analist op tv. 'Ik snap dat je eerlijk wilt zijn en je mening wilt geven, maar veel mensen luisteren naar wat jullie zeggen. We hebben al zo lang niks gewonnen en dan denk ik dat een positief geluid een veel betere manier is om de spelers zelfvertrouwen te geven.'

Tijdens de persconferentie was er bij Kane - naast deze serieuze oproep - ook nog tijd voor een grapje. Een lokale journalist uit Thüringen vroeg wat de Bayern-spits van de omgeving vond en of hij bereid was om een contract te tekenen bij de lokale voetbalclub uit de zevende divisie. 'Daarvoor moet ik even overleggen met mijn zaakwaarnemer. Jullie hebben in ieder geval mooie golfbanen hier', sloot hij af met een knipoog.

Europees Kampioenschap

Stand Groep C

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
1
2
0
2-1
+1
5
2
Denemarken
3
0
3
0
2-2
0
3
3
Slovenië
3
0
3
0
2-2
0
3
4
Servië
3
0
2
1
1-2
-1
2
* Actueel tot en met 3 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.