Karaktermens Kashia weigert vakantie na EK-succes en dendert door in CL

Reacties

Guram Kashia stond bij Vitesse al te boek als échte leider, maar heeft dat nu ook aan Europa laten zien. Op het EK was hij een van de sterkhouders van revelatie Georgië. Een welverdiende vakantie heeft hij laten schieten, want de verdediger denderde na het toernooi met zijn club meteen door.

Karaktermens Kashia weigert vakantie na EK-succes en dendert door in CL
© Pro Shots
Slovan Bratislava
Slovan Bratislava
4 - 2
Struga
Struga

Hij is alweer 37, Kashia. Maar de sleet zit er niet op. Na Virgil van Dijk (34) was het karaktermens op het EK de speler met de meeste intercepties (33). Georgië moet enorm diep gaan en verraste vriend en vijand, door zich te plaatsen voor de achtste finales. Dat gebeurde nadat Portugal (2-0) op sensationele wijze werd verslagen. Kashia maakte indruk en neutraliseerde Cristiano Ronaldo.

De veteraan werd met zijn land uiteindelijk uitgeschakeld door latere Europees kampioen Spanje. Een vakantie leek welverdiend, maar Kashia blijkt een tripje naar de zon even te hebben laten schieten. Op 30 juni werd de verdediger uitgeschakeld in Duitsland, tien dagen later stond hij alweer binnen de lijnen voor werkgever Slovan Bratislava.

Voor de Slowaken stond er een belangrijk duel in de voorronde van de Champions League op het programma. FK Struga, uit Noord-Macedonië, moest geëlimineerd worden. En dus was de aanwezigheid van Kashia gewenst. De aanvoerder snapte het belang van het Europese tweeluik en reisde dus meteen na het EK door.

De doorzettingskracht van Kashia werd beloond, want woensdagavond bereikte Slovan ten koste van Struga de volgende voorronde (4-2). Net als in de heenwedstrijd (2-1) stond Kashia negentig minuten op het veld. En daardoor mag de ex-captain van Vitesse nog altijd dromen van nog een optreden op het allerhoogste Europese podium, zij het dit keer in clubverband.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.