'Kassa in München rinkelt flink door toptransfer Zirkzee'

Reacties

Bayern München plukt de vruchten van de toptransfer van Joshua Zirkzee naar Manchester United. Volgens verschillende Duitse media liet Der Rekordmeister een flink doorverkooppercentage opnemen in de contracten met Bologna bij de vorige transfer van de 23-jarige Nederlander.

'Kassa in München rinkelt flink door toptransfer Zirkzee'
© Pro Shots

Bayern liet de in 2017 bij Feyenoord opgepikte Zirkzee in de zomer van 2022 naar Bologna gaan. Toenmalig technisch directeur Hasan Salihamidzic regelde voor Bayern een terugkoopoptie. Daar heeft de Duitse topclub dus geen gebruik van gemaakt.

Volgens zowel Sport1 als Kicker bedong Bayern bij de onderhandelingen met Bologna ook een doorverkooppercentage. Het zou gaan om liefst vijftig procent, wat betekent dat de overstap van Zirkzee naar Manchester United de club uit München ruim twintig miljoen euro oplevert. Zirkzee had in zijn contract bij Bologna een vaste afkoopsom van veertig miljoen euro staan. Volgens verschillende bronnen heeft United daar geen gebruik van gemaakt. Door in totaal in verschillende termijnen iets meer te betalen, hoeven The Red Devils het bedrag nu niet in één keer over te maken.

Zirkzee kwam overigens tot zeventien optredens voor het eerste elftal van Bayern. Hij scoorde daarin vier keer. Het hoogtepunt voor de kersverse Oranje-international was het winnen van de Champions League in het seizoen 2019/20.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.