KNVB onderzoekt vermeend racistische taal van Krabbe

Paul Krabbe hangt een forse schorsing boven het hoofd. De coach van FC Emmen zou zich in het met 3-2 gewonnen duel met SC Cambuur-Leeuwarden racistisch hebben uitgelaten.

KNVB onderzoekt vermeend racistische taal van Krabbe

Krabbe zou vrijdag ernstig beledigende woorden hebben geuit aan het adres van SC Cambuur-Leeuwarden-coach Stanley Menzo. Scheidsrechter Dick van Egmond stuurde de trainer van FC Emmen naar de tribune na aanwijzingen van vierde official Dennis Higler. De KNVB stelt een onderzoek in naar het voorval.

Krabbe ontkent Menzo racistisch bejegend te hebben. De coach had naar eigen zeggen Alfons Arts, de assistent van Menzo, een Emmen-hater genoemd. Dat is volgens Van Egmond bezijden de waarheid. 'Ik heb zelf het bewuste scheldwoord niet gehoord. Maar mijn vierde man (Higler, red.) wel en een aantal mensen bij Cambuur ook. En ik kan er duidelijk over zijn: Emmen-hater was het in ieder geval niet.'

Mocht de tuchtcommissie Krabbe schuldig achten, dan kan hij rekenen op een zware straf. Sinds enkele jaren treden de FIFA en de nationale bonden hard op tegen discriminatie. Een boete van twaalfduizend euro is het minimale. FC Emmen zou volgens Het Dagblad van het Noorden de zaak aanleiding vinden om de trainer te ontslaan.

In oktober volgde Krabbe de ontslagen Gerry Hamstra op als hoofdverantwoordelijke bij FC Emmen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen