Koeman roept Timber-broers en Hato op voor Oranje

Reacties

Jurriën en Quinten Timber keren terug in de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman heeft de verdediger van Arsenal en de middenvelder van Feyenoord opgenomen in zijn 23-koppige groep. Ook Jorrel Hato is opgeroepen.

Koeman roept Timber-broers en Hato op voor Oranje
© Pro Shots

Timber was in 2022 vrijwel zeker van zijn plek in het Nederlands elftal, maar door zijn knieblessure die hij opliep na zijn transfer naar Arsenal kon Koeman geen beroep op hem doen. Nu de verdediger is hersteld, keert hij terug bij Oranje. Dat doet hij samen met broer Quinten, die in maart debuteerde met een invalbeurt tegen Duitsland, maar daarna ontbrak door een blessure aan zijn bovenbeen.

Hato maakte vorig jaar zijn debuut voor Oranje in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar, maar werd daarna niet meer opgeroepen door Koeman. Nu gebeurt dat wel. Koeman had 35 spelers opgenomen in zijn voorselectie. Steven Bergwijn, Justin Bijlow, Jan Paul van Hecke, Justin Kluivert, Teun Koopmeiners, Noa Lang, Crysencio Summerville, Kenneth Taylor, Jordan Teze, Stefan de Vrij en Mats Wieffer zijn afgevallen voor de definitieve selectie.

De manschappen van Koeman komen bij elkaar voor de start van een nieuwe editie van de Nations League. Nederland bivakkeert nog steeds in Divisie A, in Groep 3 wordt er gespeeld tegen Bosnië en Herzegovina, Duitsland en Hongarije. Bosnië en Herzegovina is de eerste tegenstander van Oranje, op 7 september. Drie dagen later wordt er gespeeld tegen EK-organisator Duitsland. Het gaat om twee thuisduels, eerst in Eindhoven en daarna in Amsterdam.

Za 7 sep.

Di 10 sep.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.