Koeman woest over strafschop: 'Voetbal gaat kapot door dit soort beslissingen'

Reacties

In zijn eerste reactie bij de NOS wilde Ronald Koeman nog niets zeggen over de strafschop die Engeland kreeg tegen Nederland, maar op de persconferentie die volgde was de bondscoach een stuk meer uitgesproken. 'Voetbal gaat kapot door dit soort beslissingen', foeterde hij.

Koeman woest over strafschop: 'Voetbal gaat kapot door dit soort beslissingen'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Engeland
Engeland

Engeland kreeg na ongeveer een kwartier een strafschop, na inmenging van de VAR. Harry Kane had even daarvoor over geschoten; na zijn schot werd hij geraakt door Denzel Dumfries. 'Dit is een type beslissing van een VAR… Wat moet je doen als verdediger? Dit is geen penalty', was Koeman stelling. 'Denzel wil de bal blokken, Kane schiet die bal en de schoenen komen tegen elkaar aan.'

Poll Vond je het een terechte strafschop?
  • Ja
  • Nee

'Voetbal gaat kapot door dit soort beslissingen, vanwege de VAR', bromde Koeman verder. De bondscoach was sowieso niet erg te spreken over het optreden van de arbitrage, aangevoerd door scheidsrechter Felix Zwayer. Hij wekte vooral in de tweede helft de ergernis van veel Oranje-spelers, die soms geen idee leken te hebben waar de arbiter mee bezig was.

'Dat gevoel had ik ook wel', gaf Koeman toe. 'Ik vond dat hij voor heel lullige dingetjes floot. Als de spelers van Engeland zich in eigen land zo laten vallen wordt er niet voor gefloten, maar vandaag gebeurde dat wel. Er waren heel veel momenten dat er gewoon niets aan de hand was.'

Koeman wilde de nederlaag niet in de schoenen van Zwayer schuiven. 'Dat is niet waarom je verliest; je verliest omdat zij een geweldige tweede goal maken. Maar bij momenten vond ik dat de scheids veel te makkelijk floot voor overtredingen die geen overtredingen waren', besloot de bondscoach.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.