Koploper Lyon loopt verder uit op Nancy

Olympique Lyon klopte Toulouse en liep verder uit op nummer twee AS Nancy, dat gelijkspeelde bij Caen.

Olympique Lyon-Toulouse 3-2
Lyon boog een vlotte achterstand om in een voorsprong. Johan Elmander had Toulouse na acht minuten op voorsprong gezet: zijn voorzet verdween via verdediger Anthony Reveillère in het doel. Binnen tien minuten tekende Hatem Ben Arfa (foto) voor de gelijkmaker na een fraaie combinatie met Karim Benzema. Met een rake vrije trap bezorgde Juninho Lyon in de 55ste minuut een 2-1 voorsprong, en tien minuten later was het Benzema die met een solo de 3-1 bewerkstelligde. De aansluitingstreffer van Fabinho kwam pas in blessuretijd.

Caen-AS Nancy 0-0
Nancy raakte verder achterop bij Lyon. Het treffen tussen Caen en Nancy werd gekenmerkt door agressief spel en degelijk verdedigen. Kansen waren er zelden.

Girondins Bordeaux-AJ Auxerre 4-1
Bordeaux overtuigde met een dikke zege op Auxerre. De bezoekers waren na twee minuten nog wel op voorsprong gekomen via Daniel Niculae, maar nog voor rust had Bordeaux een 2-1 voorsprong te pakken via een benutte rebound van Fernando Cavenaghi en een rake vrije trap van Marc Planus. Na rust knalde Cavenaghi vanaf twintig meter de 3-1 binnen, waarna David Bellion in het slot voor 4-1 zorgde.

Koploper Lyon heeft 42 punten en dat zijn er zes meer dan nummer twee Nancy en nummer drie Bordeaux hebben.