Kranten weten wat Ronaldo moet doen voor genade van Ten Hag

Reacties

Over de toekomst van Cristiano Ronaldo wordt vandaag waarschijnlijk meer duidelijk. Erik ten Hag voert in de loop van de dag een gesprek met zijn aanvaller, die vorige week woensdag weigerde in te vallen tegen Tottenham Hotspur. Wat schrijven de kranten over het aanstaande gesprek op Carrington?

Kranten weten wat Ronaldo moet doen voor genade van Ten Hag
© Pro Shots

Het is D-Day voor Ronaldo, zo stelt The Sun. Volgens de boulevardkrant zal de Portugees zijn excuses moeten aanbieden aan Ten Hag om te voorkomen dat hij donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Sheriff Tiraspol opnieuw buiten de wedstrijdselectie wordt gelaten. 'Ten Hag is not messing around en probeert van Manchester United weer een ploeg te maken die meedoet in de top van de Premier League. Hij wil niet dat Ronaldo's capriolen afleiden van wat hij probeert te bereiken', weet The Sun.

Volgens de Daily Mail hopen Ten Hag en de clubleiding op een wapenstilstand, in ieder geval tot januari. Dan kan een eventuele vervanger voor de routinier worden binnengehaald. Voor nu wil Ten Hag zien dat Ronaldo 'beseft dat hij fout zat', voordat hij weer kan terugkeren in de selectie. In een Instagram-post liet CR7 tussen neus en lippen door al blijken dat hij zich verkeerd had opgesteld. Ronaldo schreef dat hij een voorbeeld wil zijn voor jongere spelers, maar dat the heat of the moment soms de overhand neemt.

'Wapenstilstand' lijkt inderdaad het codewoord. Het staat groot op de voorpagina's van de sportbijlages van de Daily Express en de Daily Star. Het woord impliceert al dat de strijdbijl niet definitief begraven zal worden, maar een amicaal vertrek lijkt op dit moment het hoogst haalbare. De vraag is alleen wanneer het zover komt: in januari of pas na dit seizoen? Volgens de Daily Star mag Ronaldo in januari waarschijnlijk vertrekken, ook als het gesprek van dinsdag goed verloopt. Maar Ten Hag wil vermoedelijk eerst een vervanger strikken.

De Daily Mirror noemt drie potentiële vervangers. Jonathan David (Lille), Patrik Schick (Bayer Leverkusen) en Moussa Dembélé (Olympique Lyonnais) zouden in beeld zijn bij Manchester United. Aanvankelijk werd ook de naam van João Félix genoemd. De aanvaller is dit seizoen wisselspeler bij Atlético Madrid en zou daardoor openstaan voor een transfer. Ten Hag geeft echter de voorkeur aan een 'traditionele' spits die makkelijk scoort, in plaats van een aanvaller die op meerdere posities inzetbaar is en minder doelgericht is.

De Manchester Evening News deelt Ten Hag een compliment uit voor de manier waarop hij de veelbesproken situatie tot dusver heeft afgehandeld. 'Hij hield zich goed staande en hanteerde de harde hand, maar bekritiseerde Ronaldo niet. Toch noemden talloze analisten hem respectloos.' De regionale krant trekt de vergelijking met Roberto Mancini, die als trainer van Manchester City aangaf dat Carlos Tévez 'klaar' was bij de club na diens weigering om in te vallen. Later ging Tévez door het stof en kon hij toch terugkeren. 'Dat kan bij Ronaldo ook gebeuren, al is het moeilijk voor te stellen. De incidenten stapelen zich op en worden steeds serieuzer. De beste beslissing voor alle partijen lijkt een snel, amicaal vertrek in januari.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.