Kroatië blijft Rusland en Engeland voor

Kroatië-Macedonië 2-1

Een verrassing leek in de eerste helft allesbehalve uitgesloten. Macedonië had meer balbezit en drukte die overmacht in de 38ste minuut ook met een doelpunt uit. De maker was Goce Sedloski, die in de tweede helft rood zou krijgen. Na rust stelde Kroatië eindelijk orde op zaken. In de 58ste minuut scoorde Dario Srna uit een vrije trap en een half uur later maakte Eduardo Da Silva op de valreep het winnende doelpunt. Kroatië blijft daardoor lijstaanvoerder van Groep E.

Estland-Rusland 0-2 Een matige eerste helft werd gevolgd door een interessante tweede helft. Het Rusland van Guus Hiddink was in die fase oppermachtig. Estland, met onder anderen Andres Oper van Roda JC in de gelederen, werd toen compleet overlopen. Twee doelpunten van Alexander Kerzjakov (foto) in de 66ste en 78ste minuut stelden de Russiche overwinning veilig. Rusland heeft ook na deze zege nog volop kansen in Groep E.

Israël-Engeland 0-0 Dit duel kón niet boeiend worden. Israël hield elf man achter de bal zodra het onzeker en zonder inspiratie spelende Engeland in balbezit kwam. Wayne Rooney werd volledig lamgelegd door Tal Ben Haim van Blackburn Rovers. Engeland scoorde nu al 233 minuten niet meer. Wayne Rooney maakte tegen Nederland op 15 november 2006 een eind aan 261 minuten zonder doelpunt. En Engeland verspeelde tijdens deze kwalificatiereeks nu al zeven punten. Cijfers die voor zich spreken.