Kroos moet in afscheidsduel bij Real vooralsnog Modric missen

Reacties

Eduardo Camavinga en Federico Valverde ondersteunen Toni Kroos op het middenveld van Real Madrid in de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund. Carlo Ancelotti heeft verder ook niet verrast met zijn opstelling, die bijna drie uur voor de aftrap al naar buiten werd gebracht.

Kroos moet in afscheidsduel bij Real vooralsnog Modric missen
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
0 - 2
Real Madrid
Real Madrid

De Italiaanse coach maakte daags voor de eindstrijd op Wembley al duidelijk dat Thibaut Courtois onder de lat zou staan. De van een zware knieblessure herstelde Belg gaat pas zijn vijfde wedstrijd van het seizoen spelen, en pas zijn eerste in deze Champions League-campagne. Dani Carvajal, Antonio Rüdiger, Nacho en Ferland Mendy vormen de defensie. Nacho krijgt centraal achterin de voorkeur boven Éder Militão.

Op het middenveld moest Ancelotti een manier zien te vinden om de absentie van Aurélien Tchouaméni op te vangen. Camavinga is aangewezen als de vervanger, als de controleur. Luka Modric neemt plaats op de bank, ten faveure van Valverde en Kroos, voor wie de Champions League-finale zijn laatste wedstrijd voor Real Madrid zal zijn. Kroos speelt al vanaf de zomer van 2014 samen met Modric. De twee wonnen met De Koninklijke samen al vier keer de Champions League.

Jude Bellingham is de meest aanvallende middenvelder en zal vanuit die rol aanvallers Rodrygo en Vinícius Júnior de meeste ondersteuning moeten bieden. Voor de Engelsman is de finale natuurlijk een weerzien met zijn oude club. Arda Güler, Brahim Díaz en Joselu zijn de meest offensieve spelers op wie Ancelotti eventueel nog een beroep kan doen voor een slotoffensief. Ancelotti heeft er een gebruik van gemaakt de opstelling relatief erg vroeg te laten delen via de kanalen van Real Madrid. Voor de finale maakte hij geen uitzondering. Sterker, om 18.20 uur werd de basiself al gedeeld.

Opstelling Real Madrid: Courtois; Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy; Valverde, Camavinga, Kroos; Bellingham; Rodrygo, Vinícius.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.