Kwalificatie of uitschakeling: Ajax kent potentiële tegenstanders

Reacties

Ajax moet zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen nog afwerken, maar de route richting de hoofdfase van een Europees toernooi is geschetst door de UEFA. Zowel voor kwalificatie als uitschakeling tegen FK Vojvodina.

Kwalificatie of uitschakeling: Ajax kent potentiële tegenstanders
© Pro Shots

Donderdag start het seizoen officieel voor Ajax, met een thuiswedstrijd tegen de Serviërs in de tweede voorronde van de Europa League. Als de Amsterdammers afrekenen met Vojvodina, gaat de club door naar de derde voorronde van de Europa League. Anders wacht een duel in de derde voorronde van de Conference League.

Voor beide scenario's heeft de UEFA inmiddels een voorloting verricht. In het geval dat Ajax de tweede voorronde van de Europa League overleeft, komt het mogelijk uit tegen de winnaars van de volgende duels: Trabzonspor - MFK Ruzomberok, Cercle Brugge - Kilmarnock en Panathinaikos - FK Botev Plovdiv. Als vierde optie is er een match met een afvaller uit de Champions League mogelijk. FC Lugano neemt het in de tweede voorronde van het elitetoernooi op tegen Fenerbahçe, de verliezer van het tweeluik is een potentiële tegenstander van Ajax.

Mocht Ajax het niet redden tegen Vojvodina, is de kans op een exotisch tweeluik heel goed mogelijk. CFR Cluj (Roemenië), FC Neman Grodno (Belarus), FK Zalgiris (Litouwen), Pafos (Cyprus), Dnipro-1 (Oekraïne), Puskás Akadémia (Hongarije), AEK Athene (Griekenland), Inter Club d'Escaldes (Andorra), NK Maribor (Slovenië) of Universitatea Craiova (Roemenië) zijn dan de potentiële tegenstanders in de derde voorronde van de Conference League. Uit de loting (rond 13.00 uur) volgt meer duidelijkheid.

In onderstaande tabel de potentiële tegenstanders van Ajax in de Europa League en Conference League. In de bovenste tabel wordt gespeeld tegen de winnaars uit de tweede voorronde van de Europa League of de verliezer uit de tweede voorronde van de Champions League. In de onderste tabel is de winnaar van het tweeluik een potentiële tegenstander van Ajax als het uitgeschakeld wordt door Vojvodina.

Europa League

Duel Fase
Trabzonspor - MFK Ruzomberok Tweede voorronde EL
Kilmarnock - Cercle Brugge Tweede voorronde EL
FC Lugano - Fenerbahçe Tweede voorronde CL
Panathinaikos - FK Botev Plovdic Tweede voorronde EL

Conference League

Duel Fase
CFR Cluj - FC Neman Grodno Tweede voorronde ECL
FK Zalgiris - Pafos Tweede voorronde ECL
Dnipro-1 - Puskás Akadémia Tweede voorronde ECL
AEK Athene - Inter Club d'Escaldes Tweede voorronde ECL
NK Maribor - Universitatea Craiova Tweede voorronde ECL
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.