Lachende Paredes doet boekje open over verhitte WK-clash met Oranje

Reacties

Argentijns international Leandro Paredes heeft in een talkshow teruggeblikt op de verhitte WK-wedstrijd tegen Oranje in Qatar in december 2022. De middenvelder viel die avond vooral op door de bal hard naar de dug-out van het Nederlands elftal te schieten, waarna de vlam in de pan sloeg.

Lachende Paredes doet boekje open over verhitte WK-clash met Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
ns
2 - 2
Argentinië
Argentinië

Het is inmiddels bijna twee jaar geleden, maar de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië wordt nog geregeld aangehaald in programma's of artikelen. Met name door de fysieke en verbale confrontaties op en naast het veld. Uiteindelijk leverde de ontmoeting negentien gele kaarten en (na de penaltyserie) een rode kaart op voor Denzel Dumfries: een negatief WK-record.

Paredes, die tegen Oranje als invaller binnen de lijnen kwam, was één van de Argentijnen met een gele kaart. Die kreeg de middenvelder nadat hij eerst Nathan Aké onderuit haalde en vervolgens de bal hard naar de dug-out van Oranje schoot. Daarbij raakte hij een stoel en geen speler, maar Paredes werd snel naar de grond geduwd door Virgil van Dijk en direct belaagd door de reserves van het Nederlands elftal.

'Ja, dat schot naar de bank van Nederland was zeker bewust. Nu die wedstrijd al even geleden is, kan ik dat wel beamen', zei Paredes al lachend in een Argentijnse talkshow. Daarin sprak de huidige speler van AS Roma samen met collega-international Rodrigo De Paul, die hij verving tegen Oranje, onder andere over het WK in 2022.

Leandro Paredes en Rodrigo De Paul in de talkshow van de Argentijnse Susana Gimenez.
© Susana Gimenez
Leandro Paredes en Rodrigo De Paul in de talkshow van de Argentijnse Susana Gimenez.

'Ik deed het vanwege alle opmerkingen van de spelers en de technische staf van Nederland. De bal lag er en ik besloot uit te halen, maar ik raakte uiteindelijk niemand', aldus Paredes, die later nog een strafschop verzilverde bij de penaltyreeks. Argentinië zegevierde na missers van Van Dijk en Steven Berghuis vanaf elf meter en won uiteindelijk de WK-finale van Frankrijk na een strafschoppenserie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.