Lammers legt uit waarom hij FC Twente verkoos boven andere clubs

Reacties

Sam Lammers had deze zomer over belangstelling niet te klagen en besloot Rangers FC uiteindelijk te verlaten voor FC Twente. De spits maakte zaterdag tegen NEC zijn eerste doelpunt in Twentse dienst.

Lammers legt uit waarom hij FC Twente verkoos boven andere clubs
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
1 - 2
FC Twente
FC Twente

Lammers (27) kwam vorige week als invaller binnen de lijnen in het Champions League-duel met Red Bull Salzburg en kreeg een basisplek in de eerste competitiewedstrijd tegen NEC. Na acht minuten nam hij de 0-1 voor zijn rekening in De Goffert.

NEC was deze zomer ook een van de geïnteresseerde clubs, maar Lammers besloot in te gaan op de aanbieding van FC Twente. 'Ik ben met meerdere clubs in gesprek geweest. Uiteindelijk heb ik mijn keuze op gevoel gemaakt', vertelt de voormalig spits van onder andere PSV, SC Heerenveen, Atalanta Bergamo en FC Utrecht.

'Het waren de gesprekken die ik voerde met FC Twente. De mensen, het stadion, het plan van de trainer. Het zijn heel veel dingen. Je gaat eerst in gesprek met Arnold Bruggink, daarna met de trainer. Je kent ook een paar gasten die al voor FC Twente spelen. Dat helpt. Vlap en Van Bergen uit mijn tijd bij Heerenveen. Unnerstall en Sadilek van PSV. Met Eiting heb ik nog in nationale jeugdteams gespeeld. Iedereen was hartstikke positief. Ik heb bij FC Utrecht een mooie periode gehad, dan is er interesse. Er waren meer opties, maar dat is voor mij niet zo relevant meer. Ik ben heel blij om speler van FC Twente te zijn', aldus Lammers.

De concurrentiestrijd met routinier Ricky van Wolfswinkel voor de spitspositie is volgens Lammers vriendschappelijk begonnen. 'Tussen Ricky en mij zit het vanaf het eerste moment goed', zegt de nieuwe spits van Twente. 'We hebben nu twee keer samengespeeld. Dinsdag kwam ik erin, deze keer hij. Dat klikt hartstikke goed. En ook buiten het veld kunnen we het goed met elkaar vinden. Ricky is echt een goeie gast. Maar sowieso: dit is een fijn, hecht team om in te stromen.’

Lees hieronder het volledige verhaal met Sam Lammers over zijn transfer naar FC Twente en zijn start in Enschede.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.