Landskampioen Chelsea breekt alle doelpuntenrecords

De kersverse landskampioen Chelsea sloot het Premier League-seizoen zondagmiddag tegen Wigan Athletic (8-0 zege) af met een karrenvracht aan records. Voetbal International zet de belangrijkste wapenfeiten op een rij.

Landskampioen Chelsea breekt alle doelpuntenrecords

Magische grensAls eerste Engelse club sinds Tottenham Hotspur in het seizoen 1962/63 passeerde Chelsea de grens van honderd doelpunten in competitieverband. Vóór aanvang van het duel met Wigan stond de ploeg van manager Carlo Ancelotti op 95 goals. Na de monsterzege eindigde de teller op 103. Dat is een verbetering van het clubrecord uit het seizoen 1960/61, toen The Blues in de toenmalige First Division 98 keer scoorden in 42 (!) duels.

Grootste thuiszege ooitDe 8-0 op Wigan Athletic gaat de boeken in als de grootste thuiszege in de historie van Chelsea. Nooit eerder wonnen de Londenaren een competitieduel op Stamford Bridge met acht doelpunten verschil. Het vorige record was pas twee weken oud: op 25 april verpletterden The Blues Stoke City nog met 7-0. Chelsea maakte liefst 68 van zijn 103 treffers in dit seizoen voor eigen publiek. De laatste vier thuisoptredens waren goed voor 23 goals.

Beste doelsaldoChelsea beëindigde het seizoen met de doelcijfers 103-32. Het imposante doelsaldo +71 betekent een nieuw record in de Premier League. Het vorige record stond op naam van Manchester United. In het seizoen 2007/08 kwam de formatie van manager Sir Alex Ferguson tot de doelcijfers 80-22 (+58). Kleine kanttekening bij het doelsaldo van Chelsea: de 32 tegengoals betekenden het hoogste aantal treffers tegen sinds het seizoen 2002/03, toen de ploeg er 38 moest incasseren. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen