Laporta legt uit waarom Xavi niet meer de trainer van Barcelona is

Reacties

Joan Laporta stelt dat Xavi en Barcelona op een 'elegante' manier uit elkaar zijn gegaan. De voorzitter van de Catalanen blikt terug op de bewogen periode rondom de trainer, die eerst zelf wilde gaan, toen bleef en uiteindelijk moest gaan.

Laporta legt uit waarom Xavi niet meer de trainer van Barcelona is
© Pro Shots

Het verhaal rondom Xavi is bekend. De trainer besloot in februari van deze jaargang dat hij Barcelona wilde verlaten, waarna hij enkele maanden later terugkwam op die beslissing. Laporta schetst hoe dat verliep. 'We hadden eerst afgesproken om hem in juni te laten vetrekken, maar toen vroeg hij ons om toch door te gaan. Ik vroeg hem of hij in het team geloofde en hij zei: ja', begint de voorzitter in gesprek met Barça One, het officiële kanaal van de club.

Die beslissing was volgens Laporta al wat 'geforceerd', waarna bepaalde uitspraken over de kwaliteit van de Barça-selectie en de verwachtingen van komend seizoen ook nog eens in het verkeerde keelgat schoten. 'Vanaf het moment dat hij die uitspraken deed had ik het gevoel dat ik de situatie een zetje moest geven. Het bestuur heeft de macht om deze beslissingen te nemen en te corrigeren, zoals Xavi dat ook deed.'

'Ik neem de verantwoordelijkheid voor de beslissing, zoals voor alle beslissingen', aldus Laporta, die stelt dat de situatie met Xavi op 'elegante' wijze is afgehandeld. De nieuwe trainer Hansi Flick geeft de Spanjaard veel vertrouwen voor komend seizoen. 'We hadden de optie van Flick en het gaf ons veel vertrouwen om te zien dat hij de ploeg beter kent dan we dachten', besluit hij.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.