Lazovic helpt Vitesse aan fraaie comeback

Na een half uur leek Roda JC op een eenvoudige overwinning op Vitesse af te koersen. Voor het doel waren de Limburgers scherper, doortastender en creatiever. Maar toen Danko Lazovic zijn draai had gevonden, begonnen de Arnhemmers onder leiding van de onhoudbare Serviër aan een indrukwekkende comeback (2-4).

Roda was goed gestart met treffers van Sekou Cissé en Andres Oper. Cissé schoot uit de rebound in de 27ste minuut raak nadat Harald Wapenaar de kopbal van Dieter Van Tornhout nog had gekeerd. Twee minuten later draaide Oper à la Bergkamp weg op de vierkante meter, omspeelde hij Wapenaar en deponeerde de bal in het lege doel.

Dat Vitesse won in Kerkrade, was vrijwel geheel de verdienste van de ex-Feyenoorder. Lazovic zorgde er met een harde kopbal voor dat de 2-0 voorsprong van Roda plotseling veel minder comfortabel aanvoelde. De 23-jarige aanvaller was even voor zijn eerste doelpunt nog gestrand op doelman Bram Castro, maar deed daarna vrijwel alles goed.

Zoals na rust, toen hij Anduele Pryor met een listig steekballetje vrijspeelde. Zijn collega bekroonde zijn pass met een droge knal langs Castro. Lazovic maakte geheel op eigen kracht 2-3. Hij pikte de bal af van de stuntelende Pa Modou Kah, zette krachtig door en schoot vol overtuiging de derde Vitesse-goal binnen. Lazovic staat inmiddels op twaalf goals en drie assists.

Even voor de 2-3 raakte Roda Davy De Fauw kwijt. De Belgische rechtsback kwam met gestrekt been keihard in op Lazovic en kreeg zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Bjorn Kuipers. De wedstrijd was sowieso stevig met tal van geniepigheden.

Op het moment dat Roda aanzette voor een slotoffensief, en ook een paar keer dicht bij een derde goal was, sloeg Vitesse nogmaals toe. Deze keer leverde Youssouf Hersi een briljante steekbal af en scoorde invaller Fred Benson beheerst. Vitesse klom dankzij de zege naar het linkerrijtje en heeft net als Roda 22 punten na zeventien duels in de Eredivisie.