Levchenko doet oproep: 'Hoe kan er zoveel vuurwerk een stadion in komen?'

Reacties

Evgeniy Levchenko maakt zich zorgen om de veiligheid in de Nederlandse stadions. De voorzitter van spelersvakbond VVCS vindt het tijd worden dat de betrokken partijen in actie komen om maatregelen te treffen naar aanleiding van de ongeregeldheden in De Klassieker.

Levchenko doet oproep: 'Hoe kan er zoveel vuurwerk een stadion in komen?'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Het competitieduel tussen Ajax en Feyenoord werd afgelopen zondag na 55 minuten gestaakt, omdat er voor de tweede keer vuurwerk op het veld werd gegooid. Het is niet voor het eerst dat een Eredivisie-wedstrijd om die reden voortijdig werd beëindigd. Zo ging het vorig seizoen ook al mis tijdens FC Groningen – Ajax.

Levchenko roept de clubs, de KNVB, politie en justitie op om zich nadrukkelijker in te zetten voor de veiligheid in de Nederlandse stadions, in het algemeen en voor de spelers in het bijzonder. 'Hoe kan er zoveel vuurwerk een stadion in komen? En, als dat kan, wat kan er allemaal nog meer mee naar binnen voor kwaadwillenden?', vraagt de Oekraïner zich af.

De groeiende zorgen om de veiligheid van toeschouwers en spelers worden gedeeld door de Johan Cruijff Arena, dat maandagmiddag met een statement op Twitter reageerde op de onrust van zondagmiddag rond de hoofdingang van stadion. 'Supporters en ons personeel moeten zich te allen tijde veilig voelen in De Arena.'

Dat het stadionbestuur in de krant moest lezen dat supporters zich voor het eerst onveilig hebben gevoeld in De Arena, zorgt voor verdriet. Ajax stuurde na de gestaakte Klassieker al een e-mail aan zijn supporters om excuses te maken voor de ongeregeldheden. Die hebben tot gevolg dat het duel met Feyenoord woensdag wordt uitgespeeld zonder publiek.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.