Lijnders geniet van Slot bij Liverpool en gaat in op contact met Klopp

Reacties

Pepijn Lijnders is onder de indruk van de wijze waarop Arne Slot is gestart als manager van Liverpool. De voormalig assistent van Slot's voorganger Jürgen Klopp blijft zijn ex-werkgever volgen, ook als trainer van Red Bull Salzburg.

Lijnders geniet van Slot bij Liverpool en gaat in op contact met Klopp
© Pro Shots

Lijnders was tussen de zomer van 2015 en januari 2018 en van juni 2018 tot juni 2024 assistent-trainer op Anfield. In een interview met The Daily Mail kreeg Lijnders de vraag hoe hij vindt dat Slot het doet op Anfield. 'Very, very, very, very good'', zei de huidige trainer van Red Bull Salzburg, waarmee hij eerder dit seizoen in de derde voorronde van de Champions League afrekende met FC Twente.

Lijnders besloot net als Klopp na vorig seizoen te stoppen bij Liverpool. 'Er is veel gezegd over ons vertrek bij Liverpool en het belangrijkste dat ik eraan wil toevoegen is dat we de club op de juiste manier wilden achterlaten. Daarom hebben we ons besluit al heel vroeg kenbaar gemaakt, zodat de club de tijd had om geschikte opvolgers te zoeken. Het is niet makkelijk om een club van het kaliber Liverpool te coachen.'

'Hoe het nu gaat met Arne, kijkend naar het werk dat hij tot nu toe heeft verricht, dan geeft me dat veel voldoening. Het is heel mooi om te zien hoe de club er momenteel voor staat en dat het team op een heel hoog niveau speelt. Sommige spelers floreren en zetten grote stappen. Liverpool is een gezonde club. Bill Shankly en Bob Paisley zouden trots zijn', aldus Lijnders.

Vriendschap
De trainer van Red Bull Salzburg, dat woensdagavond in de Champions League uitkomt tegen Dinamo Zagreb, heeft nog altijd contract met Klopp, die vanaf januari 2025 aan de slag gaat als Head of Global Soccer bij Red Bull. 'We bellen en appen elkaar nog vaak. Op de meeste foto's die ik ontvang, is Jürgen zich in het zweet aan het werken tijdens padel of in de gym. Hij heeft nu meer tijd voor zijn familie. Hij heeft ook een goede bruine kleur, dat is een goed teken. We hebben nog altijd een hechte band. Onze relatie gaat dieper dan voetbal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.