Liverpool breekt records als populairste Premier League-team ter wereld

Reacties

In totaal is wereldwijd in het vorige Premier League-seizoen liefst 471 miljoen keer naar Liverpool gekeken. Dat blijkt uit onderzoek van het mediabureau Nielsen, dat The Reds met het nieuwe record heeft aangewezen als de Engelse club die globaal het populairst is.

Liverpool breekt records als populairste Premier League-team ter wereld
© Pro Shots

Het gaat om het live kijken naar competitiewedstrijden van Liverpool. Met name in China en de Verenigde Staten is de interesse daarin flink gegroeid vorig seizoen. Zo keken vorig seizoen in december bijna 2,3 miljoen voetballiefhebbers vanuit de Verenigde Staten live naar de Premier League-wedstrijd tussen Arsenal en Liverpool. In de Verenigde Staten nam het aantal kijkers met 42 procent toe ten opzichte van een seizoen eerder. In China was er zelfs een groei van 373 procent.

De keuze van Liverpool voor het spelen van vriendschappelijke wedstrijden in de Verenigde Staten sloot aan op de groeiende populariteit onder Amerikanen. Het team van de nieuwe manager Arne Slot speelde in Philadelphia tegen Arsenal, waar 69.879 toeschouwers in het stadion getuige van waren. Het toeschouwersaantal bij de oefenwedstrijd van Liverpool tegen Manchester United in South Carolina was nog wat groter: 77.559.

Met de eerdergenoemde cijfers is de kans dus groot dat Slot dit seizoen ook de meest bekeken Premier League-manager wereldwijd wordt. De van Feyenoord overgekomen coach debuteert volgend weekend als Liverpool-trainer. De topclub speelt dan op zaterdagmiddag om 13.30 uur uit tegen het gepromoveerde Ipswich Town.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.