Liverpool en Stoke weten opnieuw niet te scoren

Op bezoek bij Stoke City heeft koploper Liverpool gelijkgespeeld. Net als in september in Liverpool werd er door beide ploegen niet gescoord (0-0).

De ploeg van manager Rafael Benítez had in Stoke-on-Trent veel meer balbezit dan de thuisploeg, maar beter was Liverpool niet. Vooral in de tweede helft was Stoke iets gevaarlijker. Vooral bij de vele verre inworpen van Rory Delap.

De grootste kansen waren van Liverpool. In de eerste helft was Dirk Kuijt koppend dichtbij een treffer op aangeven van Albert Riera. Kort voor tijd schoot Steven Gerrard een vrije trap op de lat en in de blessuretijd raakte dezelfde Gerrard de paal.

Door het doelpuntloze gelijkspel biedt Liverpool achtervolger Chelsea de kans om morgen de achterstand te verkleinen tot één punt. De club uit Londen moet echter wel op bezoek bij Manchester United. Stoke staat na 21 wedstrijden op de zeventiende plaats.