Lukaku heeft een patent op droomdebuten

Romelu Lukaku speelde zaterdag een cruciale rol bij zijn Napoli-debuut. De Belg zorgde in de blessuretijd voor de gelijkmaker tegen Parma en later won de ploeg uit Napels ook nog. En het blijkt niet voor het eerst dat Lukaku scoort bij zijn debuut.

Napoli
Napoli
2 - 1
Parma
Parma

Lukaku scoorde in zeven van zijn laatste acht debuutwedstrijden. Voor West Bromwich Albion, Everton, Manchester United, Internazionale (in twee verschillende periodes), Chelsea en nu voor Napoli was hij trefzeker in zijn eerste wedstrijd. Alleen zijn debuut voor AS Roma ontbreekt. Vorig seizoen lukte het hem in een invalbeurt tegen AC Milan niet om te scoren.

2024 Napoli-Parma Doelpunt 2-1

Zelf merkte Lukaku ook al op dat hij messcherp is bij zijn debuutwedstrijden. 'Ik ben gelukkig, maar het werk begint nu pas. Ik heb de gewoonte om bij mijn debuut meteen te scoren, maar de winst vandaag was veel belangrijker. Het is een eer om voor deze club te mogen spelen en voor deze fans. Het team heeft me hartelijk ontvangen.'

Door een goal van Lukaku en een assist van David Neres bij de 2-1 maakten de nieuwkomers het verschil voor Napoli. 'Lukaku had pas twee trainingssessies in de benen en Neres is pas net aangekomen', vertelde Antonio Conte aan DAZN. 'Toen Lukaku scoorde, heb ik de jongens meteen gezegd dat ze terug naar hun eigen helft moesten, want het was slechts de gelijkmaker en we wilden winnen. Dit was echt een prestatie op basis van karakter.'