Luuk de Jong aast op records en eerherstel tegen Feyenoord

Reacties

Landskampioen PSV en bekerwinnaar Feyenoord zetten zondagavond het Nederlandse voetbalseizoen officieel in gang met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De Super Cup is een jaarlijks eerbetoon aan 's lands grootste voetballer ooit, maar is stiekem ook wel een beetje de Luuk de Jong Bokaal geworden.

Luuk de Jong aast op records en eerherstel tegen Feyenoord
© Pro Shots
PSV
PSV
ns
4 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Zo speelde de spits van PSV de meeste duels (7), stond hij samen met Ronald Waterreus het vaakst met de prijs in handen (6 keer) en is hij met drie goals gedeeld topscorer aller tijden. De Jong kan dit weekend alleenheerser worden, maar dan moet hij afrekenen met zijn opvallende doelpuntendroogte tegen Feyenoord.

In december 2014, tijdens zijn eerste wedstrijd tegen de Rotterdammers in dienst van PSV, maakte de aanvaller nog een hattrick. Sindsdien wist hij niet meer te scoren. In zeventien ontmoetingen met Feyenoord stond De Jong ruim 23,5 uur op het veld, kwam hij tot 29 schoten, maar een doelpunt zat er niet in. Zondag wacht een nieuwe poging en kan hij PSV helpen aan de vierde opeenvolgende Johan Cruijff Schaal-zege. Ook dat zou een record zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.