Maduro gaat accenten verleggen: 'Dat doen zelfs Liverpool en City'

Reacties

Hedwiges Maduro is onder de indruk van de kwaliteiten van Brighton & Hove Albion, de tegenstander van Ajax donderdagavond. De interim-coach zou het onverstandig om de speelstijl van de Amsterdammers niet enigszins aan te passen.

Maduro gaat accenten verleggen: 'Dat doen zelfs Liverpool en City'
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
2 - 0
Ajax
Ajax

Maduro sprak woensdagavond tijdens het persmoment op Engelse bodem vol lof Roberto De Zerbi. De Italiaan werd in september vorig jaar aangesteld en groeide uit tot de architect achter het successeizoen van The Seagulls, die zich voor het eerst in de clubgeschiedenis kwalificeerden voor Europees voetbal. 'Het is erg indrukwekkend hoe ze spelen. Niet alleen dit seizoen, maar ook vorig seizoen. De Zerbi is een erg intelligente coach. Nadat hij arriveerde, speelden ze binnen drie weken al op deze wijze. Met goed positiespel, veel passes door het centrum en veel creativiteit voorin', vertelde de interim-coach van Ajax, die donderdagavond nog niet kan beschikken over Jay Gorter en Devyne Rensch.

De na het ontslag van Maurice Steijn doorgeschoven assistent heeft de selectie van Ajax al uitvoerig bijgepraat over de kwaliteiten van Brighton. De speelwijze van de Engelsen is zo specifiek, dat Ajax er niet aan ontkomt om zich enigszins aan te passen, legde Maduro uit. 'Er zijn weinig ploegen die zo spelen. Als tegenstander word je bijna gedwongen om iets anders te doen. Dat doen zelfs ploegen als Liverpool en Manchester City. Die hebben respect voor de coach De Zerbi. Daar moet je niet van afwijken', klonk het. Maduro wilde niet ingaan op welke veranderingen hij doorvoert in de eerste wedstrijd zonder Steijn, maar kondigde wel aan zowel defensief als offensief accenten te zullen verleggen.

Wil dat ook zeggen dat hij zich niet volledig kon vinden in de speelwijze die gehanteerd werd onder Steijn? Dat niet per se, gaf Maduro aan. 'Je hebt altijd trainers die een andere visie hebben. Het zit hem in de details. Dat is normaal. Het is heel normaal dat je in een trainerskamer zegt "Is dat wel verstandig?", of "Moeten we dit niet doen?" Dat hebben we het hele seizoen gedaan en dat is ook niet gek', luidde zijn uitleg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.