Makélélé is bemoeienissen beu en vertrekt vliegensvlug uit Griekenland

Reacties

Claude Makélélé heeft het nog geen drie weken volgehouden als trainer van Asteras Tripolis. De voormalige topmiddenvelder claimt dat hij niet zelf de touwtjes in handen had in Griekenland.

Makélélé is bemoeienissen beu en vertrekt vliegensvlug uit Griekenland
© Pro Shots

'Ze beloofden me volledige controle over het team', legt de 51-jarige Makélélé uit bij LondonWorld. 'Het was mijn beslissing wie wel of niet speelde. Transfers waren niet mijn verantwoordelijkheid. Als je me wilt ontslaan omdat de resultaten niet goed zijn, dan is dat prima. Dat is voetbal. Maar ik wil niet dat mensen mij vertellen wie er wel of niet moet spelen.

Makélélé had Asteras drie wedstrijden onder zijn hoede. De eerste twee duels speelde hij met 1-1 gelijk. Afgelopen zondag volgde een 1-3 overwinning op GS Kalithea in wat zijn laatste wedstrijd als trainer van de club bleek. 'Tijdens die wedstrijd stonden ze erop dat een sleutelspeler, Darnell Eric Bile, op de bank zou moeten zitten. De speler heeft een klein amateursalaris, maar hij is de beste speler in het team. Ik bracht hem twintig minuten voor tijd in het veld. Dankzij zijn twee assists wonnen we de wedstrijd. Maar ze wilden niet dat hij speelde. Ze dachten dat ze konden bepalen of hij speelde omdat hij geen nieuw contract had getekend. Ik heb hem gebruikt vanwege zijn kwaliteit.'

Makélélé, die in een ver verleden trainer bij KAS Eupen en SC Bastia was, gaat in Frankrijk op zoek naar een nieuwe club. Als speler beleefde hij zijn hoogtijdagen bij clubs als Real Madrid en Chelsea.

Super League

Stand Super League 2024/2025

Griekenland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Panaitolikos
7
3
2
2
7-5
+2
11
6
OFI Kreta
7
3
2
2
12-12
0
11
7
Asteras Tripolis
7
2
3
2
8-7
+1
9
8
Panathinaikos
7
2
3
2
6-6
0
9
9
Atromitos
7
2
2
3
10-11
-1
8
* Actueel tot en met 7 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.