Malaise Schalke duurt voort na verloren derby

Schalke 04 is na zondag de troosteloze hekkensluiter van de Bundesliga. De Kohlenpot-derby in eigen huis tegen Borussia Dortmund ging, ondanks een late treffer van Klaas-Jan Huntelaar, jammerlijk verloren: 1-3.

Na vier competitieduels is Schalke, op voorhand gezien als een van de titelkandidaten, nog altijd zonder punten. Door de vierde nederlaag op rij zag trainer Felix Magath de druk alleen maar toenemen.

Op de winst van Dortmund was niets af te dingen. In de eerste helft stuurde de uitploeg Schalke van het kastje naar de muur. Shinji Kagawa zorgde, nadat hij eerder een mooie kans onbenut liet, voor zowel de 0-1 als de 0-2. De Japanner scoorde met zijn linkerbeen vanaf de rand van het zestienmetergebied en tikte na rust van dichtbij de tweede Dortmund-treffer binnen.

Na een rode kaart voor Nicolas Plestan verdween de hoop uit de Königsblaue harten. Robert Lewandowski maakte met een rake kopbal na een goed genomen hoekschop de malaise compleet voor de eeuwige rivaal. Ook de treffer van Huntelaar, hij schoot binnen van dichtbij, kon het humeur van de Schalke-fans niet meer opbeuren.

Sankt-Pauli-Hamburger SV 1-1In de derby van Hamburg deelden Sankt Pauli en HSV de punten. Fabian Boll zette twaalf minuten voor het laatste fluitsignaal op aangeven van Gerald Asamoah de thuisploeg op voorsprong. Mladen Petric voorkwam in de slotfase de eerste nederlaag van het seizoen voor Die Rothosen. Eljero Elia, Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooy die nog bijna trefzeker was, kwamen namens de uitploeg in actie.

Bayer Leverkusen-1. FC Nürnberg 0-0In een zeer matig duel eindigden Leverkusen en Nürnberg zoals het begon: 0-0. Leverkusen beschikt na zondag over vijf punten. Nürnberg heeft twee punten minder.