Maldini-debuut zorgt voor primeur in het Italiaanse voetbal

Reacties

Het duel tussen Italië en Israel was maandagavond niet alleen bijzonder om de 4-1 uitslag. Daniel Maldini maakte zijn debuut voor La Squadra Azzura en daarmee heeft de Maldini-familie een bijzondere primeur te pakken. 'Ik draag dit debuut op aan mijn familie, vrienden en degenen die van me houden'.

Maldini-debuut zorgt voor primeur in het Italiaanse voetbal
© Pro Shots
Italië
Italië
4 - 1
Israël
Israël

Luciano Spalletti bracht Maldini in minuut 74 van de wedstrijd binnen de lijnen. Daarmee is er opnieuw een Maldini uit een nieuwe generatie die zijn debuut heeft gemaakt voor het nationale elftal van Italië. Cesare (1960) en Paolo (1988) gingen Daniele voor. De Maldini's zijn daarmee de eerste Italiaanse familie ooit waarvan spelers uit drie verschillende generaties hun debuut hebben gemaakt.

'Wat een sensatie. Ik ben blij dat ik er in mocht komen en dat het goed ging', aldus Daniel na afloop van het duel voor de camera’s van RAI Sport. Vader Paolo en moeder Adriana keken toe vanaf de tribune. 'Ik ben blij dat ze er waren en ga zo naar ze toe. Ik draag dit debuut op aan mijn familie, vrienden en degenen die van me houden', besloot hij.

De Italiaanse feestavond stond niet alleen in het teken van het debuut van Maldini. Met Lorenzo Lucca was er nog een Italiaan die zijn eerste minuten in het Italiaanse elftal maakte. De spits kennen we nog uit zijn tijd bij Ajax.

Spelersprofiel

D. Maldini


Geboortedatum:
11 oktober 2001
Leeftijd:
23
Nationaliteit
Italië
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
Monza
Nationaal team:
Italië
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.