Man United houdt Chelsea op zes punten

Manchester United en Chelsea boekten beide een simpele overwinning in eigen stadion. Het verschil tussen de twee kemphanen in het Premiership blijft zes punten.

Manchester United-Charlton Athletic 2-0Manchester United consolideerde de koppositie in Engeland met een simpele thuiszege tegen Charlton Athletic. Ji-Sung Park zette de lijstaanvoerder op het goede spoor. De Zuid-Koreaan kopte raak uit een voorzet van Patrice Evra: 1-0.

The Red Devils hoefden zich in het restant van het duel nauwelijks zorgen te maken. Doelman Tomasz Kuszczak, de stand-in van de geblesseerde Edwin van der Sar, kreeg nauwelijks iets te doen, omdat Charlton zich ondanks de achterstand beperkte tot verdedigen. De 2-0 van Darren Fletcher was dat betreft terecht. Jerrel Hasselbaink bleef negentig minuten op de bank bij de gasten.

Chelsea-Middlesbrough 3-0Chelsea lijkt de vorm weer gevonden te hebben getuige een ruime zege tegen Middlesbrough, waar George Boateng in de basis begon. Alleen in de eerste helft konden de gasten gelijke tred houden. Op slag van rust brak Didier Drogba de ban door vrije trap laag in de hoek te schieten: 1-0.

Arjen Robben, die als invaller binnen lijnen kwam, had een aandeel in de zege doordat Abel Xavier een voorzet van de Nederlander in eigen doel werkte. Met een van richting veranderde vrije trap bepaalde Drogba de eindstand op 3-0.

Newcastle United-Liverpool 2-1Onder moeilijke omstandigheden gingen de doelmannen in de fout in St. James' Park. Newcastle-doelman Stephen Harper werkte de bal slecht weg waardoor Jermaine Pennant ploeggenoot Craig Bellamy in stelling kon brengen. De Welshman zette Liverpool, waar zowel Dirk Kuijt als Boudewijn Zenden in de basis startten, op voorsprong.

Namens Liverpool volgde José Manuel Reina het voorbeeld van collega Harper. Ditmaal greep Obafemi Martins het buitenkansje aan en zorgde voor 1-1. Uit een strafschop bezorgde Nolberto Solano Newcastle de winst. Door de nederlaag komt de derde plaats van Liverpool op de tocht te staan.

Sheffield United-Tottenham Hotspur 2-1Tottenham Hotspur liet weer eens een pijnlijke steek vallen. De ploeg van coach Martin Jol kwam op bezoek bij Sheffield United al na twee minuten op voorsprong door een doelpunt van Jermaine Jenas, maar dolf toch het onderspit. Na de gelijkmaker van Rob Hulse bezorgde Phil Jagielka de thuisclub de winst door een strafschop te verzilveren.

Everton-Blackburn Rovers 1-0Een paar dagen nadat de medische staf van het Engelse nationale elftal hem niet fit genoeg had bevonden voor de interland tegen Spanje, was Andrew Johnson de maker van de enige treffer voor Everton tegen Blackburn Rovers. De spits rondde af met een volley, nadat Mikel Arteta koppend de bal voor hem had klaargelegd. Andy van der Meyde verscheen namens de thuisclub aan de aftrap.

West Ham United-Watford 0-1Watford boekte de eerste uitzege van het seizoen en lijkt West Ham United mee te slepen richting degradatie. Darius Henderson zorgde uit een strafschop voor de enige treffer van de middag.