'Man Utd-fans niet af van Glazers, positie van Ten Hag veilig'

Reacties

Het lijkt erop dat de Glazer-familie slechts een (klein) deel van de aandelen gaat verkopen aan Sir Jim Ratcliffe, de enige overgebleven partij in het uitgebreide biedingsproces in de verkoop van Manchester United. Daarmee behouden de Glazers hun invloed bij de Engelse topclub. Dit meldt The Athletic.

'Man Utd-fans niet af van Glazers, positie van Ten Hag veilig'
© Pro Shots

Al in november 2022 maakte Man Utd bekend dat mogelijkheden op het verkopen van de club onderzocht gingen worden, bijna een jaar later is er heel veel gebeurd. Twee partijen bleven concreet voor de overname van Man Utd, Ratcliffe, baas van het megachemiebedrijf Ineos, en Sjeik Jassim bin Hamad Al Thani, lid van de koninklijke familie van Qatar.

Laatstgenoemde lijkt inmiddels afgehaakt in de strijd om de aandelen van Man Utd, omdat hij de waardebepaling van de Glazers niet steunt. Man Utd zou volgens de eigenaars zo'n 7,6 miljard euro waard zijn. Ratcliffe gaat volgens The Athletic 25 procent van de aandelen in handen krijgen, mits het bestuur de verkoop van de aandelen steunt. De Glazer-familie heeft als eigenaar de beslissende stem in dit proces.

De Glazers blijven ook de macht houden bij Man Utd, als de 25 procent van de aandelen inderdaad aan Ratcliffe wordt verkocht. Daar zal lang niet elke fan van de Engelse club blij mee zijn, de protesten tegen de eigenaars waren fel de afgelopen maanden. Vorig jaar werd nog de wedstrijd tegen Liverpool afgelast vanwege rellen die ontstonden uit het protest.

Bronnen melden in Engeland dat Ratcliffe met zijn nieuwe aandelenpakket invloed krijgt op sportieve besluiten. Normaal krijgt iemand met een minderheidsaandeel deze invloed niet zomaar, maar volgens Engelse media betaalt Ratcliffe een dusdanig hoge som voor 25 procent van de aandelen, dat hij in de onderhandelingen deze eisen kan stellen.

Overigens wordt door The Athletic benoemd dat de positie van manager Erik ten Hag niet in gevaar komt, ook niet als het overnameproces wordt afgerond.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.