Man Utd grijpt League Cup dankzij kopbal Rooney

Wayne Rooney heeft Manchester United de League Cup bezorgd in de finale tegen Aston Villa. De spits kopte zijn ploeg een kwartier voor tijd naar de overwinning op Wembley (2-1).

Aston Villa begon uitstekend aan de wedstrijd en stond al na vijf minuten met 1-0 voor. Een overtreding van Nemanja Vidic op Gabriel Agbonlahor werd bestraft met een strafschop, die door James Milner achter Tomasz Kuszczak werd geschoten.

Man Utd kwam echter al snel weer terug in de wedstrijd. Michael Owen, die aan de aftrap verscheen omdat Rooney rust kreeg, maakte zeven minuten na de treffer van Milner gelijk. Kort voor rust ging de doelpuntenmaker echter geblesseerd naar de kant en Rooney verving hem.

De invaller besliste het duel uiteindelijk ook in de 74ste minuut. Na een voorzet van Antonio Valencia kopte Rooney de bal in de hoek voorbij Brad Friedel. Luttele minuten later kon de spits de wedstrijd definitief beslissen, maar dit keer kopte hij op aangeven van Valencia tegen de paal.

In het laatste kwartier ging Aston Villa op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg van manager Martin O'Neill wist geen gaten te vinden in de defensie van Man Utd. De regerend landskampioen kwam eigenlijk niet meer in gevaar en wist voor de vierde keer in zijn historie de League Cup te winnen.