League Cup-finale op voorhand speciaal voor Sir Alex

Zondag staat op Wembley de finale van het League Cup-toernooi tussen Aston Villa en Manchester United op het menu. Voor United-manager Sir Alex Ferguson wordt het op voorhand een bijzonder duel.

League Cup-finale op voorhand speciaal voor Sir Alex

De Schotse oefenmeester staat als manager van The Mancunians voor de twintigste keer in de finale van een nationaal of internationaal bekertoernooi. Hij maakte sinds zijn aanstelling in november 1986 negen FA Cup-finales mee, zes League Cup-finales, drie Champions League-finales en één Europa Cup II-finale.

Ferguson won elf van zijn negentien eerdere finales en gaat zondag tegen Aston Villa proberen zijn 33ste (!) hoofdprijs als manager van de Engelse grootmacht veilig te stellen. Inclusief zijn eerdere periodes bij Saint Mirren en Aberdeen staat de teller voor 68-jarige coach al op 43 hoofdprijzen in zijn trainersloopbaan.

De kans is overigens groot dat de ervaren coach tegen Villa geen beroep doet op Wayne Rooney. De aanvaller, dit seizoen topscorer bij United met 27 treffers in 33 officiële duels, krijgt naar alle waarschijnlijkheid rust van Ferguson. De huidige nummer twee van de Premier League heeft de in bloedvorm verkerende Engelse international de komende weken nog hard nodig in de jacht op de landstitel en de strijd om de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen