Manchester City contracteert Schmeichel

Manchester City heeft Peter Schmeichel gecontracteerd. De tweede club uit Manchester, die volgend seizoen weer in het Premiership uitkomt, bereikte razendsnel overeenstemming met de Deense doelman nadat hij bij Aston Villa op een zijspoor was beland.

Manchester City contracteert Schmeichel

Schmeichel moet officieel nog tekenen bij the Citizins. Maar zowel het bestuur van Manchester City als Schmeichels zaakwaarnemer Paul Stretford bekende dat er een mondelinge overeenkomst is. 'De club heeft een eenjarig contract samengesteld, waar Peter zeer tevreden over is. Hij zal nog voor de start van het komende seizoen bij City aan de slag gaan', aldus Stretford.

Manager Kevin Keegan was blij met de komst van de voormalige doelman van buurman Manchester United. 'Ik ben zeer verheugd dat we een speler met zoveel ervaring hebben kunnen vastleggen. Ik hoop Peter met zijn uitstraling net zo'n grote invloed zal hebben als Stuart Pierce.'

Een van de andere grote spelers waar Keegan op hoopte, komt echter niet. Edgar Davids liet vanuit Turijn weten zijn contract bij Juventus, dat in de zomer van 2004 afloopt, te willen uitdienen.

Bekijk hier al onze video's