Vlag met schooltas kan uit in EK-trainingskamp Spanje

Reacties

Inwoners van het Zuid-Duitse stadje Donaueschingen moeten niet gek opkijken als ze eerdaags een Eastpakje met daaraan vastgemaakt de Spaanse (of Catalaanse) vlag zien hangen. Lamine Yamal heeft zijn examen namelijk gehaald.

Vlag met schooltas kan uit in EK-trainingskamp Spanje
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De zestienjarige sensatie van de Spaanse ploeg zat in het vierde jaar van het ESO, een type voortgezet onderwijs in Spanje, en net als in Nederland wordt dat in juni afgerond. Yamal had dus huiswerk mee naar het EK, vertelde hij in een eerder stadium al. Nu is dat verleden tijd, als de middenvelder van Barcelona dat tenminste zelf wil. Na de ESO hoef je in Spanje niet verder naar school.

Nu kan de aandacht vol op het EK, waar alles van een leien dakje gaat. Spanje is de enige ploeg die met het volle pond stond na drie groepsduels. In de achtste finale lijkt Georgië aanstaande zaterdag een haalbare kaart, zeker nu één van hun betere spelers zich niet langer druk hoeft te maken over het verschil tussen de loef- en de lijzijde van een berg.

Bekijk hier al onze video's
Meer Spanje
Meer over Spanje
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer Lamine Yamal
Meer over Lamine Yamal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.