Oranje treft dinsdag Roemenië in achtste finale EK

Reacties

Het Nederlands elftal speelt dinsdag vanaf 18.00 uur tegen Roemenië in de achtste finale van het EK. Locatie is München, de Allianz Arena.

Oranje treft dinsdag Roemenië in achtste finale EK

Door de laatste resultaten in de groepsfase, die van Poule F, krijgt Oranje te maken met de groepswinnaar van Poule E: Roemenië. Andere optie was lange tijd de winnaar van Poule C: Engeland. Door de zege van Georgië op Portugal kwam dat land in de ranglijst van beste nummers drie bij Oranje te staan, waardoor Nederland relatief gunstig geloot lijkt te hebben.

Roemenië eindigde verrassend boven België, Slowakije en Oekraïne in de groepsfase. Vooral dankzij de 3-0 zege op Oekraïne in de openingswedstrijd, de eerste op een EK in 24 jaar tijd. Daarvoor hadden de Oost-Europeanen alleen een EK-zege geboekt toen ze Engeland uitschakelden in 2000. Na een 2-0 nederlaag tegen België volstond deze woensdag een gelijkspel tegen Slowakije (1-1) om groepswinnaar te worden.

Zo zet Roemenië zijn succesvolle periode onder Eduard Iordanescu voort. Zijn team bleef zelfs ongeslagen in de EK-kwalificatie met Zwitserland, Israël, Roemenië, Kosovo, Wit-Rusland en Andorra als tegenstanders. Domper op de feestvreugde was wel de schorsing van Nicușor Bancu, na diens gele kaart tegen Slowakije. 

Blikvangers bij Roemenië zijn verdediger Radu Dragusin van Tottenham Hotspur, voormalig Ajacied Razvan Marin (die woensdag scoorde vanaf elf meter na een overtreding van David Hancko) en aanvoerder Nicolae Stanciu die tegen Oekraïne een wereldgoal maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.