Manchester United begint oefencampagne met nederlaag in Noorwegen

Manchester United heeft het eerste duel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren. De ploeg van manager Erik ten Hag ging op bezoek bij het Noorse Rosenborg BK nipt onderuit.

Rosenborg BK
1 - 0
Manchester United

United begon aan de eerste helft met een aantal sterkhouders. Zo deden Aaron Wan-Bissaka, Mason Mount, Marcus Rashford en Casemiro mee bij de Red Devils. Toch leek Rosenborg in de dertiende minuut op voorsprong te komen via Ole Sæter, maar de Noor stond buitenspel en dus ging het feestje niet door.

Niet veel later schrok United opnieuw, maar deze keer kwam dat niet door een doelpunt. Tomás Necík haalde Casemiro keihard onderuit, waar hij een gele kaart voor kreeg. De ploegen gingen rusten met een 0-0 tussenstand. Dat is overigens niet zo opvallend als dat het lijkt. Rosenborg speelde al veertien wedstrijden in de Noorse competitie en staat elfde. United begint pas net aan de voorbereiding en mist nog een lading aan spelers. Wel zaten de nieuwe assistent-managers René Hake en Ruud van Nistelrooij en keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar voor het eerst op de bank.

Na rust stond er een heel ander elftal op het veld bij United, vol jongelingen. De wedstrijd, die werd afgewerkt in het goed gevulde stadion van Rosenborg, leek af te stevenen op een gelijkspel. Vlak voor het laatste fluitsignaal wist Noah Holm de thuisploeg toch nog op 1-0 te schieten. Daar bleef het ook bij. United vervolgt de oefencampagne zaterdag tegen Rangers.