Manchester United en Ten Hag nemen afscheid van Van der Gaag

Reacties

Mitchell van der Gaag vertrekt na twee seizoenen als assistent van Erik ten Hag bij Manchester United, bevestigen bronnen aan VI. De oud-verdediger moet in de technische staf plaatsmaken voor de komst van Ruud van Nistelrooij en René Hake.

Manchester United en Ten Hag nemen afscheid van Van der Gaag
© Pro Shots

De 52-jarige Van der Gaag kwam in de zomer van 2022 samen met Ten Hag naar Manchester United en samen wonnen ze in de voorbije seizoenen de League Cup en de FA Cup. In de Premier League eindigde United op de respectievelijk derde en achtste plaats.

Vanwege de naderende entree van Van Nistelrooij en Hake als de nieuwe assistenten van Ten Hag heeft United besloten om het contract met Van der Gaag te beëindigen, zoals transferexpert Fabrizio Romano al eerder meldde. Steve McClaren, ook een assistent van Ten Hag, blijft vooralsnog wel werkzaam bij de Engelse recordkampioen.

Ten Hag werkte eerder bij Ajax samen met Van der Gaag, die eerst trainer van Jong Ajax was en later als assistent bij het eerste elftal op de bank zat. De oud-verdediger van onder andere PSV en FC Utrecht was eerder in Nederland hoofdtrainer bij FC Eindhoven, Excelsior en NAC Breda.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.