Manchester United vergooit titelkansen

Het leek een gemakkelijk opgave. Maar Manchester United verslikte zich op eigen veld pijnlijk in het gedegradeerde Sunderland (0-0).

Door de slippertjes van Chelsea had de ploeg van Alex Ferguson zich weer geschaard bij de titelkandidaten. Maar na het doelpuntloze gelijkspel kunnen die ambities van Manchester United weer in de koelkast.

In de eerste helft kreeg Sunderland, dat met twee overwinningen troosteloos onderaan bungelt, de beste kansen. Liam Lawrence en Jon Stead verzuimden Old Trafford stil te krijgen. Na rust was het de beurt aan Manchester United, maar alle aanvallen ten spijt, het doelpunt bleef uit. Sunderland-keeper Kelvin Davis bleek een te grote sta-in-de-weg, zo moest onder meer Ruud van Nistelrooy ondervinden.

Veel schoot Sunderland niet op met het mooie resultaat. The Black Cats spelen volgend seizoen weer in het Championship. Alleen een overwinning op Old Trafford had degradatie kunnen voorkomen.