Manchester United verplettert Arsenal

Manchester United heeft naaste concurrent Arsenal een flink pak slaag bezorgd. De Mancunians wonnen de topper op Old Trafford met liefst 6-1 en hebben nu zestien punten voorsprong op de concurrent uit Londen. Dwight Yorke, die de geschorste Andy Cole verving, was met drie doelpunten de absolute uitblinker bij United.

De zege van Manchester kwam tot stand na een wervelende eerste helft. Na een vroeg openingsdoelpunt van Yorke en de gelijkmaker van Thierry Henry zorgden opnieuw Yorke (twee keer), Roy Keane en Ole Gunnar Solskjær voor een 5-1 voorsprong bij rust. Arsenal, waar Dennis Bergkamp de hele wedstrijd vanaf de bank moest toekijken, hield de schade in de tweede helft beperkt, maar kon niet voorkomen dat invaller Teddy Sheringham vlak voor tijd nog de 6-1 liet aantekenen.

Voor Arsenal betekende het pijnlijke verlies de vijfde competitienederlaag in de laatste acht uitwedstrijden. Manchester United, waar David Beckham zijn tweehonderdste competitiewedstrijd speelde, bleef door de zege voor de tiende keer op rij ongeslagen in het Premiership en kan zich zo langzamerhand gaan opmaken voor de veertiende landstitel in de clubgeschiedenis. Als de ploeg van manager Sir Alex Ferguson in de komende wedstrijden tegen Leeds United, Leicester City en Liverpool vormbehoud toont, kan het zich al in april verzekeren van het kampioenschap.