Marathonjaar Álvarez illustratief voor klachten tegen de FIFA

Reacties

Dinsdag werd bekend dat spelersvakbond FIFPro een klacht indient tegen de FIFA aangaande de inmiddels overvolle speelkalender. Het voorbeeld van Julián Álvarez (24) toont aan waar het om gaat: de Argentijnse aanvaller van Manchester City heeft eigenlijk geen zomervakantie gehad tussen het vorige en het huidige seizoen.

Marathonjaar Álvarez illustratief voor klachten tegen de FIFA
© Pro Shots

Seizoen 2023/24 begon voor Álvarez officieel op 6 augustus, met de wedstrijd om het Community Shield bij zijn club. Zijn laatste wedstrijd in clubverband was op 25 mei, de verloren FA Cup-finale van Manchester City tegen Manchester United. La Araña had ook daarna geen tijd om uit te rusten: hij snelde naar de Verenigde Staten voor de Copa América. Dat toernooi won hij met Argentinië, in de finale op maandag 15 juli (Nederlandse tijd).

Na 68 wedstrijden voor club en land, eindelijk vakantie? Niks ervan. Op woensdag 17 juli meldde Álvarez zich op het trainingsveld bij Manchester City, binnen een week stond hij weer op het veld voor een oefenwedstrijd in de Japanse hoofdstad Tokio. De aanvaller, die mits fit zo goed als altijd meedoet in het team van Pep Guardiola en ook vast bij de Argentijnse ploeg zit, zal zodoende zonder ook maar een week vrij aan een nieuw, bomvol seizoen beginnen - met om te beginnen nog maar eens een toernooi. De offensieve alleskunner doet vanaf deze week ook mee aan het Olympisch voetbaltoernooi in Frankrijk.

De druppel is nu dat de FIFA voor aanstaande zomer, als er geen groot eindtoernooi is in Europa of Zuid-Amerika, een WK voor clubs wil organiseren – en dat voortaan elk vier jaar. Als dat daadwerkelijk tot stand komt, houdt dat in dat er voortaan nog slechts één voetballoze zomer per vier jaar is voor spelers die voor club en land op het allerhoogste niveau uitkomen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Meer J. Alvarez
Meer over J. Alvarez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.