Marseille houdt koploper Lyon op gelijkspel

Olympique Lyon heeft voor de derde competitiewedstrijd op rij punten verspeeld. Na de gelijke spelen tegen Ajaccio en Bordeaux slaagde de koploper van Frankrijk er ook niet in Olympique Marseille af te schudden (1-1).

In het eigen Stade Gerland werd Lyon al snel gedwongen in de achtervolging te gaan. Pegguy Luyindula zette Marseille al na twee minuten op voorsprong. De voormalige aanvaller van Lyon maakte met wat geluk de 0-1.

Nog voor rust kwam Lyon langszij. In de 39ste minuut zette Sylvain Wiltord voor en werkte aanvoerder Sydney Govou de bal in het doel. Beide ploegen kregen daarna nog één goede kans maar doelpunten bleven uit.

Ondanks het gelijkspel overwintert Lyon als koploper in de Franse Première Division. Lille kan zaterdag bij winst op Ajaccio wel op één punt van regerend kampioen L'OL komen.