Mascherano belicht andere kant racisme-rel, excuses Messi geëist

Volgens voormalig Argentijns international Javier Mascherano berust de heisa rondom het vermeend racistische filmpje dat Enzo Fernández maakte in de bus van Argentinië op een misverstand. Hij meent dat de teksten uit de context zijn gehaald.

Mascherano belicht andere kant racisme-rel, excuses Messi geëist
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
nv
1 - 0
Colombia
Colombia

'Als er íéts is wat we in Argentinië niet zijn, dan is het racistisch', vertelde de coach van het Argentijns Olympisch voetbalteam Mascherano op een persconferentie. Deze week ontstond er veel commotie toen Fernández een video op zijn sociale media plaatste waarin er een mogelijk racistisch lied werd gezongen over de Fransen in de bus van Copa América-winnaar Argentinië. Dat leidde tot grote woede bij de Fransen.

'Volgens mij gaat het hier om een cultureel misverstand', vervolgde Mascherano. 'Soms moet je de cultuur van een land goed kunnen begrijpen. Dan weet je dat wij dit als een grap beschouwen, terwijl het elders verkeerd wordt geïnterpreteerd. Enzo heeft ook zijn excuses aangeboden. Soms proberen mensen de zaken groter te maken dan dat ze zijn.'

'Ik ken Enzo, hij is een geweldige kerel. De video is uit de context gehaald. Wij zijn een volledig inclusief land. Mensen over de hele wereld wonen in Argentinië en iedereen wordt goed behandeld', sloot Mascherano af.

Excuses geëist
Niet iedereen in Argentinië kijkt er overigens zo naar. De staatssecretaris van sport Julio Garro heeft excuses geëist van aanvoerder Lionel Messi en voorzitter van de Argentijnse voetbalbond (AFA) Chiqui Tapia. 'De aanvoerder van het nationale team moet zich verontschuldigen. Net als de president van de AFA. Dit bezorgt het imago van ons land veel schade', zei hij tegen Corta.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen